Rješenja poduzeća Clivet nude najveću učinkovitost jer su dizajnirana za prostore poput vašeg. Saznajte više.

Netko misli da su MULTISplit klima uređaji idealno rješenje isključivo za stambeno tržište jer hlade svaku prostoriju u domu prema najrazličitijim potrebama. 

Ovaj tip klimatizacijskog sustava zapravo je također vrlo prikladan za trgovine, male urede i sva mala poduzeća općenito.

 

MULTISplit u usporedbi s MONOSplit

MULTISplit klima uređaji temelje se na vrlo jednostavnom, izravnom konceptu. Dok modeli MONOSplit, idealni za objekte s malom površinom ili niskom potrošnjom topline, spajaju jedan unutarnji uređaj s vanjskim uređajem (poznatom kao motor), MULTISplit klima uređaj omogućuje značajno povećanje broja priključaka

Naime, imamo Dualsplit model kada su dva unutarnja uređaja, Trial model kada su tri i tako dalje. Vanjski uređaj, značajno glasniji od unutarnjih, djeluje kao motor za napajanje Split modela u različitim prostorijama kojima je potrebno hlađenje ili, ako je klima uređaj opremljen inverterskom tehnologijom, grijanje.

 

Koje su prednosti MULTISplit modela za poduzeće?

Visoka učinkovitost svakako je jedna od glavnih prednosti MULTISplit klima uređaja. Modeli poduzeća Clivet, na primjer, mogu se pohvaliti ocjenama učinkovitosti od A+ do A++ i imaju invertersku tehnologiju te elektroničke kontrole koje značajno smanjuju potrošnju energije dajući samo onu snagu koja je stvarno potrebna. 

Štoviše, postojanje nekoliko Split modela uparenih na jedan vanjski uređaj omogućuje postavljanje različitih područja na različite temperature, zahvaljujući i inteligentnim senzorima koji osiguravaju idealnu razinu udobnosti na temelju toga koliko je ljudi stvarno tamo i na različitim aktivnostima koje se obavljaju u poduzećima. Evo jedan primjer. U trgovini ili malom uredu moguće je uglavnom hladiti opterećenije radne prostore, klasične čekaonice u kojima kupci čekaju prodajne predstavnike i sl.

 

Ima li ušteda s MULTISplit uređajima?

Još jedna ogromna pogodnost MULTISplit klima uređaja je neto smanjenje veličine, što znači da štedite prostor, posebno u sobama bez balkona ili na posebnim mjestima za postavljanje strojeva. Što je s troškovima? Jedna stvar je ugraditi jedan vanjski uređaj u smislu rada i korištenih materijala; drugo je ugradnja nekoliko vanjskih uređaja za spajanje na što više unutarnjih Split modela. Umjesto toga, postoji minimalna razlika između MONOSplit i MULTISplit modela u pogledu periodičnog održavanja proizvoda, budući da je poznato da unutarnji uređaji zahtijevaju veću pozornost kako bi se osigurala izvrsna kvaliteta zraka.

MULTISplit rješenja poduzeća Clivet

Ovisno o veličini prostorija koje grijete ili hladite, poduzeće Clivet ima na raspolaganju MULTISplit sustave s kapacitetom od 4 do 12,5 kW. Vanjski uređaji, dostupni u dual, trial, quadri i penta verzijama, uparuju se s najviše 5 unutarnjih uređajima s odvojenim krugovima. Rezultat je mogućnost postavljanja različitih temperatura za svako područje, povećavajući učinkovitost i udobnost stanovanja. Umjesto toga, dostupne su različite vrste unutarnjih uređaja: od klasičnih zidnih Split modela (Cristallo i Essential) do kazetnih spuštenih stropova (kazeta 2), do kanalnih uređaja (kanal 2) i uređaja koji jamče dvostruku stropnu ili podnu ugradnju (stropna i podna 2).

Svi Clivet Multisplit klima uređaji koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32, koje osigurava niske emisije.

Alternativa se zove Light Commercial

Za vrlo male trgovine koje se ističu po tome što imaju jedan prostor, poduzeće Clivet također nudi liniju klima uređaja Light Commercial. Ovi sustavi nude kapacitet od 3,5 do 16 kW i standardno dolaze s vanjskim uređajem koji je uparen i opskrbljuje toplinskom ili rashladnom energijom jedan unutarnji uređaj (razred A+ ili A++). Kako bi se poboljšala distribucija unutarnjeg zraka u prostorijama nepravilnog oblika, postoji i mogućnost povezivanja drugog unutarnjeg uređaja (TWIN) koji i dalje radi pod istim uvjetima kao i prvi.